Om oss

Lokalbonden grundandes utifrån idén att det skall vara enkelt att köpa goda närproducerade grönsaker & samtidigt bidra till en bättre miljö
- Tillsammans kan vi göra skillnad!

Vår vision

”Vilka lökar är för små för att sälja sa du?” frågade jag Bengt när han visade två lådor med gullök. Den ena innehöll små fina gullökar som såg ut som schalottenlökar och de andra såg ungefär likadana ut men något större och rundare.

Det visade sig att de små tydligen inte höll ” standardmått” och skickades därför till den lokala hönsgården som djurfoder. Med blandade känslor för den nya kunskapen tog jag de små lökarna med mig hem och konstaterade att de smakade som en lök ska smaka.

Kort därefter togs första beställningen av de lite annorlunda grönsakerna och levererades till några modiga och snart väldigt nöjda kunder. Våra grönsaker kanske ibland är hälften så stora men de smakar dubbelt så gott, för dig och för miljön.

image/svg+xml Openclipart 2009-03-25T16:08:31 Source: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cabbage_(PSF).jpg https://openclipart.org/detail/23312/cabbage-by-warszawianka-23312 warszawianka agriculture biology botany cabbage externalsource food line art nature plant psf vegetable wikimedia commons

Bönderna vi arbetar med

Idag arbetar vi framförallt med KRAV-gården Tångagård som ligger 1 mil utanför Falkenberg på den svenska västkusten. Gården drivs av Bengt och Christina Nilsson tillsammans med sonen Ivar och den har sedan 1987 varit KRAV-certifierad. Deras specialitet är potatis, rotfrukter, lök och kål. För oss på Lokalbonden så känns det väldigt häftigt att få arbeta med en bonde som Bengt som vill vara med och bidra till en bättre miljö genom sin odling.