Grönsakerna

En kasse fylld med rotfrukter och grönsaker för dig och för miljön

Säsongskassen

Säsongskassen består alltid av en mix av närproducerade ekologiska rotfrukter och grönsaker efter säsong. Kassen varieras i innehåll varje månad men den består alltid av mellan 6-8 kilo. Exempelvis kan en kasse innehålla 4 kg blandade rotfrukter som färskpotatis, rotselleri och rödbetor samt 3 kg av grönsaker som grönkål, knippelök, persilja. Följ oss på Instagram för att veta vad just den veckans kasse kommer innehålla.


Att köpa en Säsongskasse innebär inte att du startar en prenumeration då vi på Lokalbonden inte vill att du köper grönsaker du sen inte äter upp. Istället skickar vi ut ett SMS var tredje vecka och frågar om du vill köpa en kasse. Enkelt och smidigt!

Våra grönsaker

Idag slängs 1,3 miljoner ton matavfall i Sverige varje år och av detta slängs ungefär 30 % i produktionsledet under och efter skörd. En av anledningarna till problemet är att grönsaker idag inte säljs på grund av att de inte håller ett standardmått. Med enklare ord så slängs grönsaker för att de ser lite konstiga ut. Det här är ett problem Lokalbonden brinner för och anledningen till att de grönsaker och rotfrukter som finns i kassen ofta är för små, stora eller krokiga.